Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

05.10.2018 17:52 | Jana Zemanová

Tak tomu bylo i v letošním roce, kdy se ve dnech 2.- 5.8. sešlo více než 280 účastníků v saském Schirgiswalde v Lužických horách.Čechů nás bylo 7 a ubytovali jsme se ve Starém Mlýnu poblíž česko-německé hranice. Na místo putování jsme každý den dojížděli 6 km a poté putovali jednou 12 a jednou 8 km. Není to tak moc, ale v tak velkých vedrech, jaká byla letos, klobouk dolů!!!! A putovali i 90-letí. Organizace byla výborná a nálada skvělá. Doprovázel nás i duchovní správce celého mezinárodního svazu, který pro nás sloužil závěrečnou mši, při které nás vyzval k vytrvalé solidaritě s potřebnými, bez ohledu na rasu a náboženství.

Blahopřání novopečené mamince

Máme novou mladičkou klientku Alici, která se ani nestačila u nás rozkoukat, a brzy se stala maminkou...více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingův dům

Další partnerské setkání

Výměna zkušeností, vzájemné poznávání zemí, kultur, historie a pamětihodností.Takový je obsah každoročního setkávání s přáteli z německého svazu Kolping Dresden-Meissen....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingova rodina