Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

05.10.2018 17:52 | Jana Zemanová
Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími.

Tak tomu bylo i v letošním roce, kdy se ve dnech 2.- 5.8. sešlo více než 280 účastníků v saském Schirgiswalde v Lužických horách.Čechů nás bylo 7 a ubytovali jsme se ve Starém Mlýnu poblíž česko-německé hranice. Na místo putování jsme každý den dojížděli 6 km a poté putovali jednou 12 a jednou 8 km. Není to tak moc, ale v tak velkých vedrech, jaká byla letos, klobouk dolů!!!! A putovali i 90-letí. Organizace byla výborná a nálada skvělá. Doprovázel nás i duchovní správce celého mezinárodního svazu, který pro nás sloužil závěrečnou mši, při které nás vyzval k vytrvalé solidaritě s potřebnými, bez ohledu na rasu a náboženství.

Radostný a požehnaný rok 2020

Radostný a požehnaný rok 2020...více článek ze dne: 02.01.2020 | Kolpingův dům

25. výročí Kolpingova domu

Dne 26. září 2019 jsme oslavili výročí 25 let od založení Kolpingova domu v Praze - Bohnicích....více článek ze dne: 31.10.2019 | Kolpingův dům