Generální sekretář Kolpingova díla předává po 39 letech úřad svému nástupci

13.06.2012 17:28 | Jana Zemanová
V průběhu generálního shromáždění Mezinárodního Kolpingova díla počátkem června 2012 se v Bensbergu s Hubertem Tintelottem rozloučili delegáti ze všech kontinentů.

Hubert Tintelott nastoupil do funkce generálního sekretáře ve věku 26 let. V té době pracovalo Kolpingovo dílo ve 14 zemích. Jeho mládí vzbuzovalo řadu pochybností, ale svou pracovitostí, spolehlivostí a angažovaností záhy přesvědčil kolegy z Mezinárodního Kolpingova díla o své kompetentnosti. Hubert vyzařoval velkou energii, kterou dokázal nakazit každého, s kým se osobně setkal. Během svého úřadu se nasazoval vždy v první linii, zajímal se o to, co se děje v Kolpingových rodinách, byl vždy připraven poradit a pomoci. Delegáti, kteří zastupovali dnes již přes 450.000 členů z 61 zemí, mu dojemným způsobem dali najevo svůj vděk. Každý kontinent si připravil na rozloučenou vystoupení, které potěšilo a pobavilo nejen Huberta, ale i všechny zúčastněné. Přes různost kulturního projevu vyjadřovala vystoupení vždy jedno: Děkujeme Huberte, máme tě rádi!!!

Další rodina získala samostatné bydlení

Díky MČ Praha 7 se podařilo získat pro rodinu z našeho tréninkového bytu samostatné bydlení....více článek ze dne: 27.02.2020 | Kolpingův dům

Podpora Nadace Člověk člověku

Nadace člověk člověku podporuje činnost Kolpingovy rodiny Praha 8 i v roce 2020....více článek ze dne: 27.02.2020 | Kolpingův dům