Mezinárodní setkání členů Kolpingova díla

07.09.2019 15:34 | Jana Zemanová
V letošním roce se naši členové zúčastnili již 2 mezinárodních setkání

První setkání pořádá každoročně Mezinárodní Kolpingovo dílo pod názvem Mírové putování. Pořadatelem je pokaždé jiná evropská země a zúčastní se ho stovky členů. Na programu je především vandrování, ale i představení místních pozoruhodností, folkloru a tradic, jídla, to vše za účelem bližšího poznání té které země nebo kraje. Letošní putování proběhlo v Lucembursku ve městě Vianden a zúčastnilo se ho 8 českých členů. Pobyt jsme zakončili návštěvou u hrobu Jana Lucemburského v katedrále města Lucemburg, kde jsme se zcela nečekaně stali aktivními účastníky pohřbu lucemburského velkovévody.

Druhé setkání  probíhalo v mnohem intimnější atmosféře, protože se jednalo o každoroční výměnné setkání s naším partnerským svazem Kolping Dresden-Meissen. Toho se zpravidla zúčastní 10 českých a 10 německých členů, ze kterých se po letech setkávání stali již důvěrní přátelé. Letos jsme navštívili krásný kraj za Krušnými horami zvaný Vogtland v okolí města Plauen. A co jsme zajímavého viděli? Např.město Plauen a v něm muzeum krajkářství, obří skokanské můstky v Klingenthalu, prastarý železniční viadukt a absolvovali plavbu lodí po jedné z četných místních přehrad. Naši němečtí přátelé byli jako vždy velmi milí a trpěliví.

25. výročí Kolpingova domu

Dne 26. září 2019 jsme oslavili výročí 25 let od založení Kolpingova domu v Praze - Bohnicích....více článek ze dne: 31.10.2019 | Kolpingův dům

Mezinárodní setkání členů Kolpingova díla

V letošním roce se naši členové zúčastnili již 2 mezinárodních setkání...více článek ze dne: 07.09.2019 | Kolpingova rodina