Mezinárodní setkání Kolpingovy mládeže v Maďarsku

27.07.2014 12:50 | Václav Zeman
Letošního mezinárodního setkání Kolpingovy mládeže se zúčastnili i dva členové z Kolpingovy rodiny - Praha 8

Letošní mezinárodní setkání Kolpingovy mládeže proběhlo v termínu od 30. 6. do 6. 7. 2014 v pohraničním městě Ezstergom (Ostřihom), které leží na řece Dunaj v severní části Maďarska a pyšní se největším křesťanským chrámem v zemi, bazilikou sv. Štěpána. Naše skupina, sestavená cca z pětatřiceti mladých „Kolpingů“ pocházejících z různých koutů Evropy, se usídlila v hotelu nedaleko onoho velkého chrámu. Tuto početnou skupinu doplnili i dva účastníci z České Republiky, konkrétně z Kolpingovy rodiny – Praha 8, já (Václav Zeman) a Míra (Miroslav Brabec); celkově jsme tedy tvořili směsici lidí z devíti evropských států: Maďarska, Česka, Polska, Srbska, Chorvatska, Lotyšska, Ukrajiny, Švýcarska a Německa.

Hlavní program zahrnoval sérii workshopů a přednášek na téma:

• „vstup do světa práce“ – jak pomoci mladým lidem najít práci, jak uspět u pracovního pohovoru, jak efektivně prezentovat apod.
  • Aktuálnost myšlenek Adolfa Kolpinga o práci a pracujících lidech
  • European Voluntary Service
  • ERASMUS+
  • World Youth Day 2016, Krakow (pozvánka a pomoc s přípravou)

Tento velmi pestrý a obsáhlý program přednášek byl obohacen návštěvou baziliky a místního aquaparku a výletem do Budapeště vč. prohlídky budovy parlamentu. Samozřejmě jsme zavítali i do Kolpingova domu v Ezstergomu a spřátelili se se členy místní Kolpingovy rodiny. Večery byly věnovány jednotlivým účastníkům setkání, kteří prezentovali vlastní zemi a práci v jejich Kolpingových rodinách; prezentace byly obvykle zakončeny ochutnávkami národních pokrmů a nápojů.

Ovšem hlavním přínosem celé akce bylo navázání nových kontaktů s mladými členy evropských kolpingových rodin. Budeme se snažit, aby bylo přátelství vybudované v rámci této akce trvalé a užitečné. S nadějí věříme, že spolupráce všech účastníků tohoto setkání bude pokračovat a nadále si budeme vzájemně pomáhat.

Další partnerské setkání

Výměna zkušeností, vzájemné poznávání zemí, kultur, historie a pamětihodností.Takový je obsah každoročního setkávání s přáteli z německého svazu Kolping Dresden-Meissen....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingova rodina

Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingovo dílo