Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

05.10.2018 17:52 | Jana Zemanová
Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími.

Tak tomu bylo i v letošním roce, kdy se ve dnech 2.- 5.8. sešlo více než 280 účastníků v saském Schirgiswalde v Lužických horách.Čechů nás bylo 7 a ubytovali jsme se ve Starém Mlýnu poblíž česko-německé hranice. Na místo putování jsme každý den dojížděli 6 km a poté putovali jednou 12 a jednou 8 km. Není to tak moc, ale v tak velkých vedrech, jaká byla letos, klobouk dolů!!!! A putovali i 90-letí. Organizace byla výborná a nálada skvělá. Doprovázel nás i duchovní správce celého mezinárodního svazu, který pro nás sloužil závěrečnou mši, při které nás vyzval k vytrvalé solidaritě s potřebnými, bez ohledu na rasu a náboženství.

Edo, zůstáváme vděčni!

Zemřel náš mnohaletý předseda...více článek ze dne: 16.08.2022 | Kolpingova rodina

Výsledky našich sociálních služeb v roce 2021

Podstatné části klientek azylového domu a tréninkových bytů se podařilo zajistit samostatné dlouhodobější bydlení....více článek ze dne: 16.08.2022 | Kolpingův dům