Potravinová a materiální pomoc z Evropské unie

15.03.2017 14:12 | Jana Zemanová

Ve spolupráci s Potravinovou bankou zajišťuje Kolpingův dům dovoz a distribuci potravin a materiální pomoci matkám a rodinám s dětmi, kterým poskytuje sociální služby jak v azylovém domě, tak v terénu. Prostředky na nákup této pomoci poskytuje Evropská unie prostřednictvím Ministerstva práce a soc.věcí v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám.

Díky této pomoci ušetří nejchudší rodiny značné prostředky. Např.matky v azylovém domě tak mohou část svých příjmů věnovat na splácení dluhů, nebo si tvořit úspory na další bydlení (např. pronájem bytu) a udělat tak zásadní krok od sociálního vyloučení k integraci do běžné společnosti.

Podpora z Evropské unie

Po dobu 2 let budeme čerpat podporu z evropských fondů...více článek ze dne: 18.05.2017 | Kolpingův dům

Potravinová a materiální pomoc z Evropské unie

Kolpingův dům se zapojil do projektu " Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II"...více článek ze dne: 15.03.2017 | Kolpingův dům