Pořádná porce zmrzliny

18.12.2016 18:52 | Jana Zemanová
Společnost Hollandia darovala Kolpingovu azylovému domu pro matky s dětmi v Praze v rámci svých CSR aktivit celkem 1000 kusů nanuků. Udělala tak radost maminkám a jejich dětem, které si málokdy mohou podobné potraviny dovolit.

Společnost Hollandia vyrábějící jogurty, mléčné drinky a nově také zmrzliny se rozhodla darovat azylovému domu celkem 1000 kusů zmrzlin. Předání neobvyklého daru, který potěšil zejména děti, proběhlo v Kolpingově azylovém domě v Praze.

Akce vznikla v rámci celosvětové iniciativy „Giving Tuesday“, která letos poprvé v České republice proběhla dne 29.11. Giving Tuesday v ČR organizačně zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s organizacemi jako Nadace via nebo platformou Darujme.cz. Dle slov Vladimíry Mimrové, lektorky Kolpingova domu, potěšila akce zejména děti a mladší osazenstvo organizace.

„Rádi bychom poděkovali firmě Hollandia za tento skvělý dar, který pochopitelně nejvíce ocenily naše děti. Můžeme s jistotou říci, že jsme si nejprve všichni mysleli, že takové množství zmrzliny se nemůže snad nikdy sníst, ale jak jsme postupně všechny podělili, zásoby se opravdu nebezpečně krátí a nebudeme se do budoucna jistě bránit podobnému, nebo stejnému daru.“

Zahájena další řada PC kurzů

Matky z azylového domu využívají příležitost naučit se efektivně pracovat s počítačem...více článek ze dne: 20.11.2017 | Kolpingův dům

rekonstrukce zahrady

U Kolpingova domu byly na podzim zahájeny stavební práce, jejichž výsledkem bude nová krásná zahrada...více článek ze dne: 20.11.2017 | Kolpingův dům