Mezinárodní setkání Kolpingovy mládeže v Maďarsku

27.07.2014 12:50 | Václav Zeman
Letošního mezinárodního setkání Kolpingovy mládeže se zúčastnili i dva členové z Kolpingovy rodiny - Praha 8

Letošní mezinárodní setkání Kolpingovy mládeže proběhlo v termínu od 30. 6. do 6. 7. 2014 v pohraničním městě Ezstergom (Ostřihom), které leží na řece Dunaj v severní části Maďarska a pyšní se největším křesťanským chrámem v zemi, bazilikou sv. Štěpána. Naše skupina, sestavená cca z pětatřiceti mladých „Kolpingů“ pocházejících z různých koutů Evropy, se usídlila v hotelu nedaleko onoho velkého chrámu. Tuto početnou skupinu doplnili i dva účastníci z České Republiky, konkrétně z Kolpingovy rodiny – Praha 8, já (Václav Zeman) a Míra (Miroslav Brabec); celkově jsme tedy tvořili směsici lidí z devíti evropských států: Maďarska, Česka, Polska, Srbska, Chorvatska, Lotyšska, Ukrajiny, Švýcarska a Německa.

Hlavní program zahrnoval sérii workshopů a přednášek na téma:

• „vstup do světa práce“ – jak pomoci mladým lidem najít práci, jak uspět u pracovního pohovoru, jak efektivně prezentovat apod.
  • Aktuálnost myšlenek Adolfa Kolpinga o práci a pracujících lidech
  • European Voluntary Service
  • ERASMUS+
  • World Youth Day 2016, Krakow (pozvánka a pomoc s přípravou)

Tento velmi pestrý a obsáhlý program přednášek byl obohacen návštěvou baziliky a místního aquaparku a výletem do Budapeště vč. prohlídky budovy parlamentu. Samozřejmě jsme zavítali i do Kolpingova domu v Ezstergomu a spřátelili se se členy místní Kolpingovy rodiny. Večery byly věnovány jednotlivým účastníkům setkání, kteří prezentovali vlastní zemi a práci v jejich Kolpingových rodinách; prezentace byly obvykle zakončeny ochutnávkami národních pokrmů a nápojů.

Ovšem hlavním přínosem celé akce bylo navázání nových kontaktů s mladými členy evropských kolpingových rodin. Budeme se snažit, aby bylo přátelství vybudované v rámci této akce trvalé a užitečné. S nadějí věříme, že spolupráce všech účastníků tohoto setkání bude pokračovat a nadále si budeme vzájemně pomáhat.

Radostný a požehnaný rok 2020

Radostný a požehnaný rok 2020...více článek ze dne: 02.01.2020 | Kolpingův dům

25. výročí Kolpingova domu

Dne 26. září 2019 jsme oslavili výročí 25 let od založení Kolpingova domu v Praze - Bohnicích....více článek ze dne: 31.10.2019 | Kolpingův dům