Mediaworkshop v Kolíně nad Rýnem

22.02.2015 14:52 | Václav Zeman
Ve dnech 12-15.02.2015 se dva členové z "Kolpingovy rodiny - Praha 8" zúčastnili mezinárodního mediaworkshopu pro mládež v Kolíně nad Rýnem.

Evropská Kolpingova mládež se sešla uprostřed února, aby pomohla vylepšit mediální stránku Mezinárodního Kolpingova díla, více zviditelnit činnosti organizace a tím pomoci k oslovení nových potenciálních či dosavadních neaktivních členů Kolpingova díla. Do Kolína nad Rýnem přijelo kolem třiceti mladých "Kolpingů" z více než deseti evropských zemí. Nechyběli ani mladí účastníci z České Republiky.

Součásti programu bylo několik workshopů na různá témata: sociální sítě, fotografie, video, rádio, letáky, newslettery apod. Během těchto sezení bylo navrženo několik nových letáků, nafoceny spousty kvalitních forografií, určených k propagaci, a kompletně zrevidována činnost na sociálních sítích a webu, včetně návrhů na vylepšení současného stavu. S několika mladými členy bylo uděláno interview pro kolínské Domradio, ve kterém jsme rovněž měli velmi zajímavou exkurzi. Tyto rozhovory o Kolpingově mládeži v Evropě budou/byly vysílány dne 23. 02. 2015 od 10:00 v pořadu: "European Youth in 2014" - What do young people think? Oslovováni byli převážně lidé z východní Evropy: Ukrajiny a Moldávie, aby diskutovali o současných úvahách mladých lidí z těchto zemí, které nyní neprožívají šťastné období a kde panuje velká neshoda názorů mezi obyvateli (více zde).

Program také obsahoval kulturní část, během které jsme navštívili centrum Kolína nad Rýnem kde právě probíhal velký bláznivý karneval. Poslední den jsme uspořádali mezinárodní kulturní večer, kde se prezentovaly jednotlivé zúčastněné státy.

Další partnerské setkání

Výměna zkušeností, vzájemné poznávání zemí, kultur, historie a pamětihodností.Takový je obsah každoročního setkávání s přáteli z německého svazu Kolping Dresden-Meissen....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingova rodina

Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingovo dílo