Generální sekretář Kolpingova díla předává po 39 letech úřad svému nástupci

13.06.2012 17:28 | Jana Zemanová
V průběhu generálního shromáždění Mezinárodního Kolpingova díla počátkem června 2012 se v Bensbergu s Hubertem Tintelottem rozloučili delegáti ze všech kontinentů.

Hubert Tintelott nastoupil do funkce generálního sekretáře ve věku 26 let. V té době pracovalo Kolpingovo dílo ve 14 zemích. Jeho mládí vzbuzovalo řadu pochybností, ale svou pracovitostí, spolehlivostí a angažovaností záhy přesvědčil kolegy z Mezinárodního Kolpingova díla o své kompetentnosti. Hubert vyzařoval velkou energii, kterou dokázal nakazit každého, s kým se osobně setkal. Během svého úřadu se nasazoval vždy v první linii, zajímal se o to, co se děje v Kolpingových rodinách, byl vždy připraven poradit a pomoci. Delegáti, kteří zastupovali dnes již přes 450.000 členů z 61 zemí, mu dojemným způsobem dali najevo svůj vděk. Každý kontinent si připravil na rozloučenou vystoupení, které potěšilo a pobavilo nejen Huberta, ale i všechny zúčastněné. Přes různost kulturního projevu vyjadřovala vystoupení vždy jedno: Děkujeme Huberte, máme tě rádi!!!

Další partnerské setkání

Výměna zkušeností, vzájemné poznávání zemí, kultur, historie a pamětihodností.Takový je obsah každoročního setkávání s přáteli z německého svazu Kolping Dresden-Meissen....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingova rodina

Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingovo dílo