Oslavy 20. výročí Kolpingova domu

21.08.2014 10:49 | Jiří Musil
V sobotu 16. srpna proběhly oslavy 20. výročí otevření Kolpingova domu.

Oslavy jsme zahájili v 13.30 bohoslužbou ve farním kostele sv. Petra a Pavla v Bohnicích, kterou sloužil P. Jan Kofroň. Od 15 hodin jsme pokračovali v areálu Kolpingova domu zábavným programem, hudbou a tancem, děti se potěšili s kouzelníkem a bylo i co jíst a pít. Přivítali jsme naše dárce a podporovatele a poděkovali za pomoc a podporu. Velký dík patřil také všem současným i bývalým zaměstnancům a ke slovu se dostaly i matky, které u nás čerpaly pomoc jak před 20 lety, tak i dnes. Vyvrcholením bylo společné zasazení stromu na zahradě Kolpingova domu. Jedná se o dar od diecézního svazu Kolping Dresden-Meissen.

Oslav se zúčastnili kromě současných a bývalých zaměstnanců, klientek, členů Kolpingovy rodiny Praha 8 a veřejnosti též čestní hosté: radní MČ Praha 8 Ing. Markéta Adamová, ředitelka nadace Naše dítě Ing. Zuzana Baudyšová a zahraniční hosté: ze Švýcarska Margrit Unternährer- předsedkyně Evropského Kolpingova díla a Bernhard Burger – sekretář Kolpingova díla Švýcarsko a hospodář Mezinárodního Kolpingova díla a z Německa delegace diecézního svazu Kolping Dresden-Meissen v jejíž čele byli sekretář Norbert Grellmann a předseda Horst Friese.

Počasí bylo milosrdné, nálada výborná, účast hojná, takže: Bohu díky!

Další partnerské setkání

Výměna zkušeností, vzájemné poznávání zemí, kultur, historie a pamětihodností.Takový je obsah každoročního setkávání s přáteli z německého svazu Kolping Dresden-Meissen....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingova rodina

Naše účast na Mezinárodním mírovém putování

Každým rokem se scházejí členové Kolpingova díla z různých zemí k 2-dennímu putování, aby společně deklaroval vůli k jednotě v různosti a solidaritu se slabšími....více článek ze dne: 05.10.2018 | Kolpingovo dílo