PRAXE STUDENTŮ A DOBROVOLNÍCI

Kolpingův dům nabízí dlouhodobé i krátkodobé praxe studentům vysokých, vyšších odborných a středních škol především sociálně-právního zaměření.

Organizace praxí

Při organizaci praxe vycházíme z toho, že stáž musí být oboustranně prospěšná. Nabízíme a zároveň očekáváme určitou pružnost z hlediska času i vykonávání činností. Studenti na praxi jsou vítanou pomocí při zvládání provozu, zároveň jako školící pracoviště bereme vážně a zodpovědně svůj úkol předat maximum poznatků a zkušeností a poskytnout studentům možnost vyzkoušet si sociální práci. Podání základních informací a technickou organizaci průběhu praxe má na starost pracovnice speciálně pro tuto práci vyčleněná, studenti samozřejmě nejvíc spolupracují se sociálními pracovnicemi.

Krátkodobá souvislá praxe (1 - 3 týdny) umožní studentům seznámit se s týdenním programem, zčásti se ho zúčastnit, vnímat atmosféru zařízení, nahlédnout do problematiky, seznámit se s některými příběhy. U krátkodobých praxí se soustředíme především na "odbornou" sociální práci (ochutnávky), student příliš nepronikne do rutiny provozu, která je nezbytnou součástí sociální práce.

Dlouhodobá praxe (2 - 3 měsíce) umožní studentům podstatně hlouběji proniknout do podstaty sociální práce. Mají možnost sledovat případy v čase, ve vývoji. Vytváří se prostor pro navázání vztahu s klientkami, pro relativně samostatnou práci. V rámci azylového domu se seznámí s možnostmi sociální prací v celé její šíři.

Absolvovanou praxi potvrzujeme a vyhodnocujeme podle podmínek stanovených školou.

Dobrovolníci

Dobrovolníci se v Kolpingově domě věnují dětem, zejména v době programů pro maminky. Dětem školního věku pomáhají s přípravou do školy.

Více informací:

Kontaktní osoby

Zájemci o stáže studentů a dobrovolnickou činnost mohou kontaktovat:

ředitelku Bc. Alenu Rackovou : tel. 602 518 960

25. výročí Kolpingova domu

Dne 26. září 2019 jsme oslavili výročí 25 let od založení Kolpingova domu v Praze - Bohnicích....více článek ze dne: 31.10.2019 | Kolpingův dům

PC kurz

Od dubna do července 2019 probíhal v Kolpingově domě tradiční PC kurz pro matky....více článek ze dne: 22.07.2019 | Kolpingův dům

Spolupráce s LEAP After-School English ZŠ Jarov

Je nám ctí, že již devět let můžeme spolupracovat s LEAP After-School English ZŠ Jarov a účastnit se jejich charitativního projektu....více článek ze dne: 24.06.2019 | Kolpingův dům

Pobyt u moře

Nadace Naše dítě se společností ROSSMANN v rámci své charitativní kampaně Dejme úsměv dětem umožnila pobyt u moře třem dětem a jejich matkám z našeho azylového domu....více článek ze dne: 10.06.2019 | Kolpingův dům