PRAXE STUDENTŮ A DOBROVOLNÍCI

Kolpingův dům nabízí dlouhodobé i krátkodobé praxe studentům vysokých, vyšších odborných a středních škol především sociálně-právního zaměření.

Organizace praxí

Při organizaci praxe vycházíme z toho, že stáž musí být oboustranně prospěšná. Nabízíme a zároveň očekáváme určitou pružnost z hlediska času i vykonávání činností. Studenti na praxi jsou vítanou pomocí při zvládání provozu, zároveň jako školící pracoviště bereme vážně a zodpovědně svůj úkol předat maximum poznatků a zkušeností a poskytnout studentům možnost vyzkoušet si sociální práci. Podání základních informací a technickou organizaci průběhu praxe má na starost pracovnice speciálně pro tuto práci vyčleněná, studenti samozřejmě nejvíc spolupracují se sociálními pracovnicemi.

Krátkodobá souvislá praxe (1 - 3 týdny) umožní studentům seznámit se s týdenním programem, zčásti se ho zúčastnit, vnímat atmosféru zařízení, nahlédnout do problematiky, seznámit se s některými příběhy. U krátkodobých praxí se soustředíme především na "odbornou" sociální práci (ochutnávky), student příliš nepronikne do rutiny provozu, která je nezbytnou součástí sociální práce.

Dlouhodobá praxe (2 - 3 měsíce) umožní studentům podstatně hlouběji proniknout do podstaty sociální práce. Mají možnost sledovat případy v čase, ve vývoji. Vytváří se prostor pro navázání vztahu s klientkami, pro relativně samostatnou práci. V rámci azylového domu se seznámí s možnostmi sociální prací v celé její šíři.

Absolvovanou praxi potvrzujeme a vyhodnocujeme podle podmínek stanovených školou.

Dobrovolníci

Dobrovolníci se v Kolpingově domě věnují dětem, zejména v době programů pro maminky. Dětem školního věku pomáhají s přípravou do školy.

Více informací:

Kontaktní osoby

Zájemci o stáže studentů a dobrovolnickou činnost mohou kontaktovat:

ředitelku Bc. Alenu Rackovou : tel. 602 518 960

MČ Praha 3 v roce 2020 podporuje naši službu Krizová pomoc....více článek ze dne: 25.06.2020 | Kolpingův dům

Nový rozkládací stan

Od www.expodum.cz jsme dostali nový party stan. Děkujeme!...více článek ze dne: 01.06.2020 | Kolpingův dům

Děkujeme, že pomáháte !

Sbírka na pomoc maminkám z azylových domů v nákupním centru GLOBUS....více článek ze dne: 05.05.2020 | Kolpingův dům

Další rodina získala samostatné bydlení

Díky MČ Praha 7 se podařilo získat pro rodinu z našeho tréninkového bytu samostatné bydlení....více článek ze dne: 27.02.2020 | Kolpingův dům

Podpora Nadace Člověk člověku